AlternativeTo – Alternative la …orice

Postare publicata pe data de 26 May 2012 de catre Cornel.
AlternativeTo.Net este un site care îţi spune care sunt cele mai bune alternative la oricare program pc, relevanţa celor mai bune programe fiind dată/decisă de utilizatorii înregistraţi.

Să zicem de exemplu ca te-ai plictisit de Winamp şi vrei o alternativă mai bună. Intrii pe AlternativeTo şi cauţi “Winamp” în căsuţa de search situată în dreapta sus a site-ului. În acest fel aflii că sunt o grămadă de playere mai mult sau mai puţin bune cum ar fi foobar2000, Aimp, iTunes sau Songbird.

Alte exemple: Cele mai bune alternative la Windows Xp sunt Ubuntu, Windows7, Linux Mint sau Mac OS; cele mai bune alternative la IE sunt Firefox, Chrome şi Opera; cele mai bune alternative la Adobe reader sunt Sumatra PDF, Foxit, Evince, PDF X-Change; şi aşa mai departe.

Site-ul este uşor de folosit şi nu face exces de reclame enervante. Toate programele din baza de date au o descriere, sistemele pe care rulează, categoriile din care fac parte, site-ul oficial, precum si link-uri oficiale către reţlelele de socializare facebook si twitter. Nu lipsesc nici screenshot-urile sau numărul de persoane care consideră programul respectiv util. Dacă nu ştii exect ce cauţi sau nu-ţi vine niciun program în minte, poţi naviga printre cele mai populare programe sau poţi căuta programe prin categorii şi subcategorii.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.