Alternative Google Reader + Exportarea feed-urilor RSS

Postare publicata pe data de 14 March 2013 de catre Cornel.
După cum mulţi deja ştiţi, agregatorul de feed-uri RSS Google Reader se va închide de la 1 iulie, aşa că are trebui sa luăm în considereare căutarea alternativelor.

TheOldReader pare momentan cea mai bună alternativă, semănând foarte mult cu design-ul vechi Google Reader. Este foarte minimalist şi include o opţiune de a-ţi importa feed-urile RSS din alt client. Nu are niciun fel de reclame supăratoare, sper s-o ţină tot aşa.

theoldreader
NetVibes si Bloglines sunt două servicii identice care te lasă să-ţi personalizezi un homepage în stilul lui iGoogle sau MyYahoo dar au şi un mod “Reader” incorportat care arată şi se comportă foarte bine.
netvibes

Protopage este un agregator Rss care oferă o alta abordare de a citi feed-urile, şi anume prin simpla plasare a săgeţii de la mouse pe articolul dorit. Este extrem de customizabil.

protopage

Feedly este o extensie în browser şi o aplicaţie de smartphone care după câteva setări poate arată destul de apropriat de Google Reader. Are sincronizare cu Google Reader pentru a avea toate feed-urile RSS în secunda 2.

 

feedly

Iniţial lista era ceva mai mare, dar Google Reader nu este un serviciu oarecare pe care să-l compari cu orice agregator RSS existent şi am considerat că aceste 5 sunt singurele care merită menţionate. Mai mult ca sigur că până la data de 1 iulie vor mai apărea o groază de astfel de servicii.

Exportare feed-uri RSS din Google Reader

Majoritatea agregatoarelor RSS oferă sincronizare cu Google Reader dar în caz că va trebui să importaţi manual feed-urile RSS va trebui mai întâi să vă descărcaţi datele din Google Reader cu ajutorul serviciului Google TakeOut. Paşii sunt următorii:

Click pe “Rotiţă” apoi pe Reader Settings

google-reader-settings

Mergi la Fila Import/Export şi fă click pe Download Your data through Takeout

google-reader-export

Click pe Creaţi o Arhivă

google-reader-takeout

După câteva secunde puteţi descărca o arhivă cu feed-urile RSS din Google Reader pentru ca ulterior sa le puteţi importa rapid în alt orice serviciu RSS doriţi.
3 thoughts on “Alternative Google Reader + Exportarea feed-urilor RSS

    1. Cornel Post author

      Mai incearca, poate ca a fost o problema temporara. De curiozitate am mai incercat inca odata acum si mi-am mers.

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.