Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Alternative Google Reader + Exportarea feed-urilor RSS


După cum mulţi deja ştiţi, agregatorul de feed-uri RSS Google Reader se va închide de la 1 iulie, aşa că are trebui sa luăm în considereare căutarea alternativelor.

TheOldReader pare momentan cea mai bună alternativă, semănând foarte mult cu design-ul vechi Google Reader. Este foarte minimalist şi include o opţiune de a-ţi importa feed-urile RSS din alt client. Nu are niciun fel de reclame supăratoare, sper s-o ţină tot aşa.

img

NetVibes si Bloglines sunt două servicii identice care te lasă să-ţi personalizezi un homepage în stilul lui iGoogle sau MyYahoo dar au şi un mod “Reader” incorportat care arată şi se comportă foarte bine.**
**

img

Protopage este un agregator Rss care oferă o alta abordare de a citi feed-urile, şi anume prin simpla plasare a săgeţii de la mouse pe articolul dorit. Este extrem de customizabil.

img

Feedly este o extensie în browser şi o aplicaţie de smartphone care după câteva setări poate arată destul de apropriat de Google Reader. Are sincronizare cu Google Reader pentru a avea toate feed-urile RSS în secunda 2.

 

img

Iniţial lista era ceva mai mare, dar Google Reader nu este un serviciu oarecare pe care să-l compari cu orice agregator RSS existent şi am considerat că aceste 5 sunt singurele care merită menţionate. Mai mult ca sigur că până la data de 1 iulie vor mai apărea o groază de astfel de servicii.

Exportare feed-uri RSS din Google Reader

Majoritatea agregatoarelor RSS oferă sincronizare cu Google Reader dar în caz că va trebui să importaţi manual feed-urile RSS va trebui mai întâi să vă descărcaţi datele din Google Reader cu ajutorul serviciului Google TakeOut. Paşii sunt următorii:

Click pe “Rotiţă” apoi pe Reader Settings

img

Mergi la Fila Import/Export şi fă click pe Download Your data through Takeout

img

Click pe Creaţi o Arhivă

img

După câteva secunde puteţi descărca o arhivă cu feed-urile RSS din Google Reader pentru ca ulterior sa le puteţi importa rapid în alt orice serviciu RSS doriţi.

Tags: agreagator rss alternativa google reader alternative google reader exportare rss feed rss google reader