Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

Cum creăm una sau mai multe adrese de email secundare (alias) in Hotmail


Hotmail, serviciul de webmail al celor de la Microsoft are o funcţie interesantă care te lasă să-ţi creezi mai multe adrese de email pe acelaş cont.

În felul acesta nu trebuie să te deloghezi de pe un cont pentru a te loga pe altul, pur si simplu ai toate inboxurile în acelaş loc. Eu personal am mai multe adrese de email, una “de bună” de care am legate majoritatea conturilor importante şi încă una (sau mai multe) secundară pe care o folosesc pentru a mă înregistra pe site-uri mai dubioase.

Sună interesant? Cum procedăm…

– Presupunem că aveţi deja cont Hotmail. Dacă nu, crează-ţi cont nou. – Loghează-te pe Hotmail. – Pune săgeata de la mouse pe inbox şi dă click pe iconul în formă roată dinţată. – Click pe Creare alias Hotmail

img

– Depinde de caz, este posibil să trebuiască să reintroduceţi parola.
– Alege-ţi numele adresei de mail precum şi terminaţia (hotmail.com sau windowslive.com) şi fă click pe Creare Alias

img

– Sunt şi şanse ca adresa de mail să fie ocupată de altcineva. Evident, trebuie să găsiţi un alt nume sau să alegeţi domeniul [WindowsLive.com)

pentru că acolo sunt şanse mai mari să fie liberă adresa de mail dorită

img

– Am creat alias-ul. Înainte de a merge mai departe avem doua opţiuni: mesajele din noul alias să intre vrac în inbox sau să-si facă un folder separat. Recomand să alegeţi opţiunea un folder nou.  Click pe Efectuat

img

– Ca o confirmare, o să primiţi mesaj pe emailul principal că “inboxul dvs. este gata”.

Acum aveţi o adresă de email nouă care se poate accesa în secţiunea foldere. Ai două inboxuri separate la doua adrese de mail diferite dar amândouă inboxuri sunt în acelaş loc. Se pot crea mai multe alias-uri dar ţine minte, nu te loghezi cu alias-uri niciodată ci cu adresa principală.

Nu se poate depista diferenţa dintre un alias si o adresă de mail principală.

Tags: alias hotmail e-mail email hotmail hotmail.ro mail webmail