Programe PC

Descarca programe PC gratuite.

10 lucruri care nu-mi plac la programele gratuite


Programele din ziua de azi, aparent gratuite, apelează la tot felul de metode şi trucuri pentru a face profit.  Gratuit pentru mine înseamnă un program care nu mă stresează să cumpăr versiunea full, nu îmi bagă pe gât alte programe şi toolbaruri, şi cel mai important, nu se face “comod” pe hard de parcă este singurul program de care am nevoie şi “ştie el ce e mai bine pentru mine”.

Am făcut o scurtă listă de 10 lucruri pe care le urăsc la programele gratuite din ziua de azi. Sunt absolut sigur că nu sunt şi singurul.

Se bagă singure la startup

Exemple de 3 programe (inutile) de la care aveam pretentii care se bagă singure la startup fără să te întrebe: google updater, yahoo updater, java updater. Mai sunt si altele. Muuulte altele. În afară de antivirus nu văd de ce ai băga altceva la startup.

Se setează singure ca program implicit

Majoritatea browserelor au deja bifată optiunea să se bage default, (unele chiar ascunsă după un meniu secundar gen mai mult sau opţiuni). Nu este vorba doar de browsere, majoritatea programelor încearcă să se bage ca program default în domeniul lor. Ce nevoie am eu să-mi deschidă BS player-ul mp3-uri?

Scurtături fără consimţământ

Urăsc când un program îşi baga scurtături in meniul start, desktop şi quick launch fără să mă întrebe.

Programe auxiliare.

Felicitari ai instalat CCleaner cu succes, nu vrei şi Chrome? NU!
Dacă instalează alt program fără ştirea mea (fără să mă pună să aleg dacă vreau acel program sau nu) , unninstall direct… la amânouă

Acuma s-a ajuns atât de departe că până şi google.com te sfătuieşte să instalezi “un browser mai rapid”.  Şi se mai miră lumea cum a ajuns Chrome cel mai folosit browser.

img

Nesimţirea supremă. Oricum nu folosesc înternet explorer, dar să-mi bagi motorul de căutare Babylon sau Ask este prea de tot. Vai ce proşti şi neştiutori eram noi că foloseam google, ne-ai deschis tu ochii. NOT! O listă scurtă cu programe care vin la pachet cu toolbaruri.

“Oferte de neegalat”

Când ai versiunea free şi vezi mesaje de genul  “cumpără acum versiunea full şi economiseşte 50%”. Versiunile plătite de multe ori nu oferă mai nimic în plus dar ei te fac să crezi asta înşirând tot felul de opţiuni. Să luam de exemplu Avast, au trecut firewall-ul de 3 ori, anti spam-ul şi sandbox-ul de 2. În afară de firewall, nimic nu mă tentează să renunţ la versiunea free._ _ 

img

Registrii la startup.

Şi ăia mănâncă resurse doar că ceva mai puţin. Ştiaţi că extensiile şi toolbarurile lui internet explorer pornesc odată cu calculatorul? Dar alţi registrii inutili?

img

Bannere şi butoane inutile.

Nu am nevoie de banner să-mi amintească să cumpăr versiunea full sau alt program “revoluţionar” de la aceeaşi companie. Nu am nevoie de butoane care să fie acolo doar de decor, să dau click pe ele şi să-mi spună că opţiunea respectivă merge dacă cumpăr programul full. Nu am nevoie de butoane de like. Nici de email to friend.

Dezinstalare în mai mulţi paşi

Eşti sigur? Sigur? Sigur sigur?
După aceea urmează survey-ul online, de ce ai dezinstalat? Că nu mai am nevoie de el!

Trial inutil

Am scanat, ai 1000 de probleme/erori, îţi reparăm 20 şi la restul trebuie să cumperi programul. Ăla numiţi voi trial? Uită-te la winrar, îl folosesc de ani de zile şi abia acum am aflat că era de fapt trial.

Tags: programe gratuite programe pc registri toolbar